Sipariş Verİkizler Kuruyemiş Kavrulmuş Fındık. Kabuklu fındıklarımızı kırarak kabuklarından ayırıyoruz. İç fındıklarımızı fırın tepsisine koyarak 150 derece fırında pişiriyoruz. 5 dakikada bir, bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.

İç kabuklarından ayrılıp pembeleşince fırından alıyoruz. Pembeleşmeye başladığında hemen yanabileceği için fırının başında istediğimiz kıvama gelinceye kadar bekliyoruz.

Sonra soğuyan fındıkları avucumuzun içinde birbirine sürterek tozlarından ayırıyoruz. Tozları çok hafif olduğu için her tarafa uçuşabiliyor.

Bu işlemi dikkatli bir şekilde yapıyoruz. Fındıklar kullanmaya hazırdır. Bir cam kavanoza koyarak ağzını sıkıca kapatıyoruz. Her pastaya yakıştığı gibi, ramazan ayının vazgeçilmezi olan güllaca da çok yakışıyor. Afiyet olsun…

 

Design By Sk